Vánočně laděná Davidova ekologická včelí farma: Nesem vám noviny, poslouchejte

Vánočně laděná Davidova ekologická včelí farma: Nesem vám noviny, poslouchejte - Davidova ekologická včelí farma

Tento týden není jen ve znamení adventu, zimy a sněhové nadílky. Je ve znamení novinek, propolisových novinek. A kdy jindy vám je představit, než během těchto pohádkově laděných dní? Pusťte si vánoční koledy, vezměte si teplou deku, do rukou voňavý čaj s medem (samozřejmě s našim raw medem!) a ponořte se do čtení.

 

Včelky ve svém úlu nevyrábí totiž pouze med, ačkoli by se to tak na první pohled mohlo zdát. Své stěny obalují bájným propolisem, hmotou, kterou znali již doktoři a léčitelé ve starověkém Řecku, v Římě či v Egyptě. V prvním zmíněném vznikl i jeho název propolis (pro - před a polis - město), tedy jakési ,,předměstí”. O propolisu se zmiňuje ve svých pracích i Aristotelés, který si dokonce zhotovil vlastní průhledný včelí úl. Včelstvo v něm ale nespolupracovalo dle jeho očekávání a jeho průsvitnou clonu pokrylo tmavou neprůsvitnou hmotou, propolisem. Bral si to tehdy dost osobně, ale co se dá dělat, včelky mu své tajemství prozradit asi nechtěly.

 

A co to tedy ten propolis je? Je to včelí tmel, stavební a ochranný prvek včelího úlu. Včely ho vyrábí spojením pryskyřičných látek, včelího vosku a obsahuje v sobě i éterické oleje a balzám. Má vlastnosti, které se maximálně přizpůsobují potřebám úlu, ročnímu období a slouží i k ochranně včelstva. Nese v sobě plno minerálů jako třeba hořčík nebo vápník, cenné vitaminy B, C, E, má baktericidní a antihistaminické účinky. Přesně proto se výborně hodí pro farmacii a kosmetiku.

 

A právě v oblasti kosmetiky nás v dnešním článku propolis tolik zajímá. Na našem e-shopu totiž nenajdete jen skvělé a jedinečné raw medy, ale v tomto vánočním čase se rozšiřuje portfolio našich produktů o kosmetické výrobky z propolisu. Celkem tři produkty se nyní zařazují k sortimentu Davidovy ekologické včelí farmy. Ručně vyráběné, s maximální možnou péčí a pozorností. Brzy zjistíte, že jsou jasným ,,must have” ve vašem virtuálním košíku.

 

Prvním produktem je propolisový balzám na rty. Balzám je přípraven spojením propolisu, včelího vosku, olivového oleje a bambuckého másla. Obsahuje jedinečné složení, které do našich rtů dodává nepřeberné množství minerálů, živin a vitamínů. Propolis do něj dostává i antibakteriální účinky, herpetické bacily tak nemají šanci. Popraskané rty, bolavé koutky, afty a opary - to je holt realita našich dní. Často si tak naše polovičky musí pod jmelím hledat někoho jiného. Přesně proto je vhodný náš balzám na rty. Bonusem samozřejmě bude nejen voňavá medová vůně, ale i to, že vám na rtech nezůstane rtěnka toho druhého. Tento balzám taky není tím typem, který si musíte nanášet každou půl hodinu, protože vám rty naopak vysušuje. Stačí bohatě jednou denně, a to třeba večer při večerní rutinně po čištění zubů. Můžete tedy klidně nadělit i mužům, ze začátku budou remcat, ale jednou denně to zvládnou taky a brzy zjistí, že je to zázrak z nebes (popraskaným rtům máváme na rozloučenou).

 

Nezůstáváme pouze u balzámu na rty. Propolis jsme zařadili i do dalšího výrobku. Přírodní mýdlo s propolisem je tak výrobkem číslo dva, který si u nás můžete pořídit. Je to všestranný pomocník, a ne, opravdu jej nemusíte používat pouze k mytí rukou - ačkoli to teda vřele doporučujeme. Obsahuje pouze propolis plus olivový a slunčnicový olej. Propolis tak je zde na naprosto prvním místě a dodává mýdlu neuvěřitelné účinky - je antibakteriální (ano, proto ty zmíněné ruce), má antihistaminické a hojivé účinky, poradí si s ekzémy i s plísní (pořád odkaz na ruce), regeneruje kožní tkáň a dodává jí potřebné živiny (to vaše ruce taky chtějí). Použít jej můžete v péči o pleť i k odličování, k mytí celého těla, nebo k výrobě domácího pracího gelu. Poslouží po léčbě popálenin i po tetování, v létě po opalování. V koupelně může plnit i funkci dekorace, pořiďte si stylovou mýdlenku, jak z dob vašeho dětství, a u návštěv zabodujete jako non toxic domácnost, a to chcete.

 

Na konec jsme si nechali tu největší propolisovou bombu, která se na e-shopu již brzy objeví. Tělový balzám s propolisem. Jako kdybychom předchozí dva výrobky vzali a spojili je do jednoho a ještě k němu přidali něco navíc. Tento balzám tvoří bambucké máslo, propolis a olivový olej. Bambucké máslo, které je samo o sobě klenotem v kosmetice, vynáší propolis o úroveň výš. Dodává mu silnější účinky a podtrhuje jeho jedinečnost. Ať už vás trápí problematická pleť všeho druhu, akné, atopický ekzém, začervenalá pokožka, nebo jen chcete svému tělu dopřát to nejlepší ve formě přírodního produktu, tento balzám je přímo pro vás. Pokožku dokonale regeneruje, dodá jí vitamínů a minerálů víc jak anti-age krémy za tisíce, a přitom je čistý a bez chemie.

 

Najednou zjistíte, jak jednoduché to vše může být. V koupelně se vám rázem uvolní tři poličky, do kterých můžete pak umístit mnohem potřebnější věci jako svícínky ze sklenic z našeho raw medu, no nebo je prostě necháte prázdné ve stylu minimalismu.

 

Věříme, že se vám naše novinky líbí a že z nich budete nadšení alespoň z poloviny tolik co my. Není to totiž samozřejmost, na světě není nekonečno včelstev, medu, nebo propolisu a tak jsme rádi, že zrovna my máme to privilegium s včelkami pracovat, starat se o ně a využívat jejich plody práce s pokorou a uznáním.